Monday, December 27, 2010

SEKOLAH = SCHOOL.

Hari ini hari apa ye anak anak? ISNIN. Oh bagus. Berapa hari lagi nak sekolah ye anak anak? MALAS NAK KIRA. Oh lagi bagus. Ready dah ke nak pegi sekolah? BELUM AND TAKNAK. Lagi bagus. Tak payah la ready ye. Lagi tak ready lagi la fedup si cikgu nak mengajar and secara tiba tiba guru besar announce ‘sekolah kita cuti untuk dua bulan di atas reaksi anak anak murid yang sangat memuaskan hati dan limpa semua warga sekolah terimakasih’. Agak agak kalau la guru besar cakap cantu, ada tak yang bantah? MIAHAHAHAHAHA. Harap harap ada, kalau takde, mana tak patah hati si guru besar yang cekal hati sebab karenah anak anak murid. Kaaaaaaaan?

Okay stop. Kang terlencong cerita aku kang.

Aku sebenarnya ada tujuan yang murni ni nak taip ni. Bismillah dulu ye :DD

Berapa hari lagi nak sekolah ye tawan tawan?

Tawan tawan tak tahu? Ape la tawan tawan nie. Tiru macam titew. Titew langsung taknak tahu. Lagi bagus kan titew? TERIMAKASIH TITEW MEMANG BAGUS PUN. *gaya sutun*

Sekejap.

LIMA HARI LAGI laaaaaaaaaaaaa! *tiba tiba tahu sebab bukak calendar then buat muka percaya lima hari lagi nak sekolah tapi sebenarnya preparation for myself langsung takde even satu peratus. Baru perasaAn-tak bagus betul aku. Kanak kanak lain semua dah bersemangat dah nak pergi sekolah and ada yang dah kapur kasut ada yang dah iron baju dan ada yang dah kapur kasut sebab sekolah 2nd ni. Respek betul. Boleh tolong bagi nasihat dekat saya? Biar saya lagi bersemangat macam kanak kanak yang baru nak masuk sekolah.

Ingat lagi tak ? Masa korang darjah satu dulu dulu?

Masa aku darjah satu dulu. Aku ada ingat satu kawan aku tanya aku macam ni. Tapi harap maaf harap ampun aku dah tak ingat rupa dia camane apatah lagi dengan nama penuh beliau.

‘awak adik Sarah Raisuddin ke?’

Okay. I admit, ramai kooot yang cakap muka aku ni serupa dengan Sarah Raissudin. Idk betul ke tak eja nama dia ah lantak. Start situ, aku tak minat dekat Sarah. Sorry sarah. Before this pun tak minat.

Alhamdulillah, maybe aku makin tua makin takde muka Sarah tu. NO. Maybe aku Makin comel makin takde muka Sarah tu. Setuju satu ratus peratus? Kalo satu peratus pun tak setuju tolong senyap keep quiet ye nanti malu aku. Eheh eheh eheh xDD

No comments:

Post a Comment