Friday, July 15, 2011

PMR HAI PMR

Oh lupa, lepas masa khb tu, kitaorang jawap soalan PERCUBAAN GEOGRAFI 2010. 29 orang dapat A :) Ramai yang dekat-dekat A, sayang oh. tapi nanti ada pulak, PRA PERCUBAAN 2. Still with Geografi.

Sejarah pulak, Alhamdulillah sukatan dah habis semua dah. Bab 7 - Malaysia Yang Berdaulat is the last chapter. Then, cikgu suruh jawap soalan Past-Years. Without looking any reference books, jawap apa ada dalam otak. pheww. No denier, aku tak refresh semuaaaaaa lagi. Sejarah. dah. la. fakta. tepat. benar. fuuuh -,-'

Kalau Maths, jawap SOALAN-SOALAN KLON PMR. In English, CLONE PMR QUESTIONS lah kan. Gempaaaak. Ada enam. Hari tu,cikgu suruh jawap dua set. Aku tak siaaaaap lagi HAMPEH.

KHB je boleh tenok buku tau. Ni shukew ni :) Kalau KHB, kitaorang jawap soalan KLON jugak. sama jenis je dengan Maths tu, tapi boleh tengok buku. Shukew ah, kalau rujuk buku teks or buku rujukan or wtv, kita membaca/ terus ingat en? Jawapan ada je dekat kulit buku tapi en cikgu chakarp sapeww yang tenok jawapan, dia tu bo*oh. Titew tannak macham tu! HIHIHI c:

English pulak, teacher sekarang ajar variety of essays. teacher ajar format, then murid-murid sekalian kene buat essay sendirik. tapi work in groups. five pupils in each groups. and buat essay dalam kertas mahjong lepas tu, tempek (paste) dekat whiteboard, and teacher check-check any grammar mistakes or whtsoever and special is, teacher bagi markah terus :D And, group aku buat - WHICH ONE YOU PREFER? A BIG FAMILY OR A SMALL FAMILY? I prefer, big family :p *kelip kelip mata* HAHA.

Kalau BM, macam selang-selang. Kan ada two times in a week. KARANGAN & TATABAHASA. Well im such weak in tatabahasa, need to do more exercises. Riteeeeee? Tapi tak tipu, dulu dulu, BM-lah aku paling rilek sekali when it comes to exam sebab in my mind, nak baca apeeee lah BM ni.

BAK. macam biasa, cikgu nak habiskan sukatan dalam bukuteks. Ada berapa helai je lagipun. In a sametime, cikgu bagi soalan tambahan dekat whiteboard and kiteorang tulis dekat kertas. Tu lah bahayanya, lepas tulis tu terus campak and bukan campak-lah (CAMPAK TU MACAM KASAR SANGAT MACAM TAK SAYANG DEKAT ILMU) tapi selit-selit dalam buku or bukuteks or file. then malamtu. tak jumpa kertas and tak buat and keesokannya cikgu nak check, maka berdirilah pelajar itu. DAN PERCAYALAH, ITULAH SAYA. Itu yang experience ni nak cerite ni haha :D

Apa lagi tinggal? REMIND ME REMIND ME.

Okay science.

Sebenarnya science kitaorang ketinggalan. Ada two chapters lagi nak habiskan. TRIAL IS JUST AROUND THE CORNER. ON 9TH. Doakan aku! Oh terlencong -.- Back to science, Bukan salah cikgu at all. Sebab kekadang masa Science je mesti ada Thobur, takpun ada Perhimpunan. Sama je dua tu. HAHA takpun teacher ada meeting and so on lah. So, boleh je nak revise sendiri, and kalau tak faham boleh tanya teacher sendiri kan?

Ask teachers if you dont understand.

Lama dah aku tahu benda tu. Since UPSR. Cikgu mesti je ada cakap macamni dalam patah akhir beliau, 'kalau tak faham tanya cikgu dekat bilik guru.' kalau cikgu KHB TERBAAAAAAAAAAIK saya, 'kalau tak faham, tanya cikgu di mana jua cikgu berada'

TERBAAAAAAAAAAAAIK lah semua :)

PAI, dah habis sukatan dah. Nak revise balik je :D

HUH CUKUP SEMBILAN. TRIAL on 9th. REAL on 4th. (may be)

Doakan aku, terima kasih! :D

BTW maybe this is my last post before i sit for TRIAL :D

Take Care people. Maafkan semua kesalahan aku. Halalkan makan minumku. Terima Kasih Kawan-Kawan Atas Semuanya!

UPSR candidates - Tak kiralah calon UPSR dari Sabah Sarawak sekalipun, gooood luck. Do your very best! GIVE YOUR BEST SHOT. Especially to my Izzul Irfan Ruziman, along doakan awak dapat LIMA A. Trial ni buat leklok tau. Kaut teruuus LIMA A. Along doakan awak berjaya, Izz. Kasik along bangga dengan awak even kekadan along rasa menyampah sebab awak tak bagi saya bluetooth lagu fiction-beast dengan awak haha sorry im kidding. Make your parents proud of you :D Okay. LUCK :D

PMR candidates - Kawan-kawan semua, mesti ada je kan yang dah full ready kan? Tinggal nak prepare stationary nak masuk dewan je kan? KOTKOT ada yang tinggal nak sediakan dewan and kertas PMR then jawap kan? Baguslah :) Orang kata, PMR mudah je. So jommmm stick in mind PMR mudah. Third Former of MMP, Tahun lepas kita dah pecah rekod utk PMRU dahla tahun ni PMRU dah takde and kita 239 orang dapat 10A. Tahun ni, kita pecaaaaah pulak rekod eh? :) BUM, STARS OF LUCK! Akhir tahun ni, time amek result PMR, kita lapan orang sama-sama amek slip 'STRAIGHT A's' okay? Amin c: Tak lupa jugak, special goodluck untuk 3K3 2011,BUM,KKS,VOC,GOOOOOOODLUCK!

And also to SPM candidates, Goodluck! Do your best ;)

Untuk semuaaaaaaaalah, GOODLUCK C: