Saturday, November 20, 2010

Adik.

Tiff Tazani Ruziman :’)
(tetibe rasa macam nak post-pasal-si-kecik-neh)

Oh yes. He is two years old. My little youngest brother actually. We used to call him ‘TIFF’ but almost times, as he is the youngest one. We called him. ‘ADIK’.

Tiff pun dah bahasakan diri dia tu ‘adik’.
‘Abah,nanti kita pegi KB. Adik nak beli lori besssaa.’

Budak ni memang cakap banyak. Kalo balik kampung je, mesti atas highway tu, Tiff duk cari lori je. HA HA HA. ‘Along,ada lori lah!’ ‘Eh lori minyak!’ ‘Eh lori HINO lah’ Kalo aku yang addicted dekat camera besar tu. Tiff? Lagi besar. Dia addict dekat LORI. Amik kau! Hakhak.

Dekat rumah aku ni, dah boleh bukak kedai lori dah. Nampak sama spisis je. Mainan dia? FUH. Memang! Kalo pegi shopping,tak beli mainan dia,memang tak-balik lah. HAHA Siap ada stor mainan lagi. Buat nak simpan lori lori dia tu lah. Kalo taim dia nak main je, dia suh angkut semua mainan dia. Then,memang ‘best’ lah kalo sampai-dah-masa dia taknak main. SO si kakak-kakak lah yang simpan nye.(aku memang sedap duk suoh kakak kakak dia yang lain suh simpan balik)

Kalo tanya dia la kan .
adik minat Arsenal ke M.Utd?’
Dia jawap : ‘M.U
adik minat M.Utd ke Chelsea?’
Dia jawap : ‘Chelsea

Well. Bergantung-kepada-yang-ayat-belakang. HA HA HA. Dia bukan cam pun yang mana satu Arsenal,mana satu Chelsea tu. Maen cakap je.

adik,senyap sikit! Bising la. Nnt abah maroh!’
‘abah tak marah adik’
bakpo?’
‘adik key bocuu(bongsu)’

See,pandai betul dia. Kalo tego dia sikit,dia cakap Abah tak marah dia. HAHA tapi memang dia anak segala emas pun! Dah kan dia yang kecik sekali, punya la tatang macam anak tunggal gitu.
Dia memang comel. Orang-lain-memang-geram-dengan dia. HAHA.

Sayang betul betul lah dekat adik bocu ni.

By your eldest wa Cutest Sister (extra word)

No comments:

Post a Comment