Friday, July 15, 2011

Perak Ada Bijih Timah

Hari Rabu.

Macam biasa,kalau tempat duduk kosong, cikgu dengan sifat penyanyang dan prihatinnya terhadap anak-murid yang tidak menghadirkan diri bukan kerana alasan yang munasabah yang membolehkan dia tidak ke sekolah. Alasannya, pulang ke kampung.

Cikgu - Tu bakpo kosong tu ?
Murid - murid - Mohamad(bukan nama sebenar) tak datang,cikgu.
Cikgu - Balik kg ko? Awak ni xcuti lagi tpi gegey doh cuti.
Murid - murid (ada yang terlepas cakap-balik kl cikgu) (ada yang cakap 'hey bakpo oyaknyoh nati cikgu maroh' - Dia tak sihat kut,cikgu. #menyelamatkan keadaan
Cikgu - Owoh la, nok bela saing nyo la. Awok dpt brapo sen nyo bela saing ? Tok cuti lagi, tpi balik doh. Sedak-sedak amik cuti sndiri .

#sebab kami semua pelajar MMP dikhabarkan bahawa Ahad tu cuti ihik ihik ihik dan, khamis (keesokannya) ada Majlis Persaraan Guru so ramai bebudak asrama / bebudak dari negeri luar pulang rumah masing-masing. Kan nak mintak restu TRIAL. bukan restu nikah okay.

and hari khamis tu, aku pun tak datang. even aku tak balik perlis :P

Bla.bla.bla then tak ingatlah kitaorang borak pasal ape sampai cikgu tanya macam ni - 'oh gitu deh? perak ado sapo/gapo (tak ingat) pulok?

Seorang Murid yang teramat cintakan Geografi lalu menjawap mengikut akal pantas beliau - 'Perak ada bijih timah,cikgu :)'

Ketawa terbahak-bahak kitaorang. Cikgu tanya,sapa duk Perak la kan. Haih, dia jawap BIJIH TIMAH CIKGU.

Cikgu pun ketawa lah kan,lepas tu cikgu tanya sapa ajar Geog ni? Hahah.

Cikgu Wan Noraziah Wan Ibrahim,cikgu :)

Haha baguh baguh!

#Gempak je kan? Cikgu duk tanya apa semua, boleh lagi auta PERAK ADA BIJIH TIMAH. Tpi sebenarnya its not a fake fact lah sebenarnya betul Perak kaya dengan bijih timah :')

No comments:

Post a Comment